Home
Sitemap
Print
Links
 
 
 
Members
 
Augustus 2014
November 2014
Januari 2015
April 2015
Juni 2015
Oktober 2015
Februari 2016
Oktober 2016
Woord van de Voorzitter
Opeisbaarheid van de BTW: wat in geval van overheidsopdrachten?
Overheidsopdrachten: modelbepalingen omtrent de erkenning van onderaannemers
Erkenning van de aannemers: regering schrapt de indexering
FedBeton, de Belgische Federatie voor stortklaar beton heeft een nieuwe directeur
Federatie Aluminium Constructeurs - infosessies
Febelcem : To the point !
Charter voor werftransport in Kortrijk
BIM - workshop
Het gebruik van het "Uniform Europees Aanbestedingsdocument
De nieuwe wetten overheidsopdrachten en concessieovereenkomsten treden binnenkort in werking
Faba-WTCB: "Stortklaar beton in 2017" - Themadagen
April 2017
 
FedBeton, de Belgische Federatie voor stortklaar beton heeft een nieuwe directeur

De heer Peter De Vylder zal vanaf 1 september de heer René Van den Broeck vervangen. Deze laatste heeft zijn mandaat begin 2016 moeten stoppen wegens gezondheidsproblemen.

De heer Peter De Vylder, 52 jaar, industrieel ingenieur bouwkunde, heeft een ruime ervaring in de bouwsector en in het bijzonder in de verkoop en uitvoering van industrievloeren in beton, dit in alle uithoeken van het land. De wereld van stortklaar beton is hem dus helemaal niet vreemd.

Hij zal de dagelijkse leiding voeren van de Federatie en er alle werkzaamheden coördineren: voornamelijk op technisch, milieu, sociaal en juridisch vlak.

 

Sedert 1 juli heeft FedBeton haar kantoren bij de Confederatie Bouw te Brussel. Hij zal vanuit Brussel de belangen van alle leden van het land behartigen.

FedBeton verdedigt de belangen van de producenten van stortklaar beton, de betonpomp- en betonmixerverhuurbedrijven en de zelfstandige betonmixerchauffeurs en betonpompbedienaars.

De sector van het stortklaar beton (SB) omvat in België zowat 270 betoncentrales voor ongeveer 160 ondernemingen. Hij produceert jaarlijks om en bij de 12,5 miljoen kubieke meter beton (cijfers 2015), zijnde ongeveer een m³ stortklaar beton per inwoner, wat hem tot de belangrijkste producent van bouwmaterialen maakt. In de keten “Beton” die 15 000 personen tewerkstelt (Cement, Granulaten, Zand, Stortklaar Beton en Geprefabriceerd Beton) genereert hij een directe tewerkstelling voor zowat 4 000 personen. Meer dan 2 200 betonmixers en zowat 300 betonpompen leveren dagelijks beton aan de 215 000 arbeiders van het Bouwbedrijf die het stortklaar beton plaatsen.

Print
 
      Disclaimer