Home
Sitemap
Print
Links
 
 
 
Members
 
Home
De Federatie
Residentiële sector
Niet-Residentiële sector
Publicaties
Magazine
Charter
Het Belgisch Staatsblad voor de algemene aannemers
Film : Waarom een algemene bouwonderneming ?
Film: Vloeibaarheid van beton
Film: Bouwknopen
Film : Horizon 2025
Film : BouwTeam
Normen, productcertificatie - keurmerken: Wegwijs in het doolhof
Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs
Chemische producten: zich informeren en beschermen
10 aanbevelingen om stortklaar beton (SB) te bestellen en te plaatsen
Betonspecificaties voor diepwanden
Max voor veiligheid, hij is op het goede spoor!" (UASW)
Teaser Batibouw 2018
Belgische specificatienormen voor beton
Event
Foto's
Agenda
Actualiteit
Extranet
eNews
Contact
 
Onze leden:
 
 
 
 
Opzoeken
een bouwaannemer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Normen, productcertificatie - keurmerken: Wegwijs in het doolhof

Voor aannemers zijn de technische prestaties van bouwproducten een essentieel gegeven. Als u een bepaald bouwproduct gebruikt, wilt u immers zeker zijn van een aantal zaken. Is het product geschikt voor de toepassing in kwestie? Gaat het om een kwaliteitsvol product? Hoe wordt het correct verwerkt? Is het niet schadelijk voor mens of milieu?

De vraag is waar u die informatie vindt en op welke betrouwbare gidsen u kunt terugvallen. In hoeverre kunnen normen, productcertificering en keurmerken u daarbij helpen? Bent u bijvoorbeeld verplicht om na te gaan of de producten op de werf een CE-markering dragen? Wat houdt die CE-markering precies in? Waarin verschilt ze van BENOR en ATG? Zijn alle keurmerken even betrouwbaar? Hoe zit het met uw aansprakelijkheid als uw bouwheer een bepaalde norm niet wil naleven?

In deze brochure gaan we dieper in op die vragen. U verneemt waarom de technische voorlichtingen (TV) erg belangrijk zijn voor uw dagelijkse praktijk en waarom ook de technische specificaties (STS) die momenteel een actualisering ondergaan, zeker uw aandacht verdienen. U ontdekt de beperkingen van een CE-markering en komt te weten op welke manier keurmerken als BENOR en ATG een mouw kunnen passen aan die beperkingen. Omdat niet alle keurmerken vergelijkbaar zijn, geven we u ook mee hoe u kritisch kunt peilen naar de betrouwbaarheid, objectiviteit en onafhankelijkheid van de informatie die een keurmerk bevat.

Gewapend met die kennis vindt u voortaan hopelijk probleemloos de juiste route in de doolhof aan reglementeringen en vrijwillige initiatieven in verband met productspecificaties en keurmerken.

Faba - Normen producten en keurmerken.pdf


Print
 
      Disclaimer