FEBC-FABA
BIM - workshop

Geachte lid,

BIM (Building Information Model) komt stevig aangewaaid vanuit Nederland, en voor grote projecten wordt het steeds meer gangbaar om dit model ook in de praktijk toe te passen.

Het BIM-verhaal is niet enkel weggelegd voor grote ondernemingen en grote projecten. Ook de ondernemingen die in onderaanneming werken in grote projecten, worden ingeschakeld in het BIM-verhaal. En ook voor kleinere projecten kan BIM waardevol zijn.

De VCB organiseert samen met ORI, NAV en WTCB dit najaar een workshop over werken met BIM. Onder leiding van een ervaringsdeskundige komen de deelnemers te weten hoe zij in hun bedrijf met BIM kunnen starten, hoe zij BIM moeten organiseren naar aanloop van een project en hoe zij BIM moeten toepassen bij de aanvang van een project. Na elke sessie krijgen zij een checklist met aandachtspunten voor respectievelijk het BIM-stappenplan, het BIM-protocol en het BIM-implementatieplan. De insteek van deze workshop is zeer praktisch : hoe gaat het concreet in zijn werk tijdens de voorbereidingsfase en bij de uitvoering van de werf.

De workshop is gratis voor de leden van de Confederatie Bouw, loopt over 3 dagen, en hij wordt op 3 plaatsen in Vlaanderen georganiseerd (Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen).

Hieronder vindt u een link waarop een film te zien is met de rol van 3D BIM in het bouwproces:
https://www.youtube.com/watch?v=5jhEV8F5RdA